FTX повернула понад $5 млрд ліквідних активів 

Збанкрутіла криптовалютна біржа FTX повернула понад $5 млрд готівкою, ліквідними криптовалютами та цінними паперами. Про це заявив адвокат компанії Енді Дітдеріх під час судового слухання 11 січня, пише Reuters.

Ці кошти не враховують активи, які на початку листопада заморозила Комісія з цінних паперів Багамських островів. Юристи FTX оцінили конфісковані кошти у $170 млн, тоді як регулятор заявляв про суму у $3,5 млрд на момент переказу активів. За словами експертів, влада Багамських островів вилучила переважно токени FTT, які відзначаються високою волатильністю.

Адвокати компанії зазначили, що криптобіржа планує продати нестратегічні інвестиції на суму $4,6 млрд. Також вони зауважили, що обсяги збитків клієнтів внаслідок банкрутства FTX підрахувати досі не вдалося.

Згідно з судовими документами, зобов’язання FTX та пов’язаних із нею організацій лише перед 50 найбільшими кредиторами склали $3,1 млрд.

Нагадаємо, що засновник збанкрутілої криптовалютної біржі FTX Сем Бенкман-Фрід вийшов під заставу у $250 млн та відмовився визнати свою провину у справі щодо шахрайства. Наступний розгляд справи відбудеться 2 жовтня 2023 року.

За даними ЗМІ, колишнє керівництво біткоїн-біржі за дев’ять місяців витратило близько $40 млн на розваги, готелі та перельоти.

Читайте біткоїн-новини ForkLog UA у нашому Telegram — новини криптовалют, курси та аналітика.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK