Hotbit оголосила про закриття платформи та перелічила причини

Криптовалютна біржа Hotbit заявила, що “прийшов час попрощатися” і згорнула усі операції на своїй платформі 22 травня о 7:00 за Києвом.

“Протягом 5 років та 4 місяців ми пишалися тим, що були частиною криптовалютного світу разом з 5 млн користувачів. На жаль, змушені повідомити, що вирішили закритися”, — йдеться на вебсторінці платформи.

Представники Hotbit попросили клієнтів вивести активи до 21 червня. Команда перелічила низку причин, які сприяли згортанню криптовалютних операцій, зокрема крах біткоїн-біржі FTX та банківська криза у США. За їхніми словами, це призвело до постійного відтоку коштів  з платформи

“Крім того, змінився тренд у криптоіндустрії […] Сектор став двояким: або прийняти регулювання, або необхідно стати більш децентралізованим бізнесом […] Через невизначеність в індустрії різноманітні можливості містять багато ризиків”, — пояснили у компанії.

Також представники платформи зазначили, що останнім часом стикалися з “багаторазовими кібератаками”, що призвело до втрати коштів.

Аналітики Kaiko зафіксували зниження обсягів торгів на CEX у квітні 2023 року після трьох місяців зростання. За словами дослідника The Block під ніком Lars0x, обсяги спотової торгівлі на «законних» біткоїн-біржах у квітні впали на 43,8% і дорівнювали $400,5 млрд.

Раніше Міністерство юстиції США заявило про посилення контролю над сектором цифрових активів, зокрема моніторинг діяльності біткоїн-бірж та сервісів мікшування. 

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK