Міжнародна асоціація комісій з цінних паперів запропонувала правила для криптосектору

Міжнародна організація комісій з цінних паперів (IOSCO) анонсувала свої пропозиції щодо регулювання криптовалютної індустрії.

Рекомендації глобального регулятора охоплюють низку питань, зокрема зловживання ринком, конфлікт інтересів, захист активів клієнта, розкриття інформації та пов’язані ризики з цифровими активами.

“Різноманіття юрисдикцій, яке наразі маємо, призводить не до того, що вони рухаються у різних напрямках, а до того, що вони не просунулися настільки далеко, як слід було”, — наголосив генеральний секретар IOSCO Мартін Молоні.

Хоча організація не має повноважень для того, щоб примусити ухвалити певні правила та норми, там впевнені, що їхні пропозиції будуть реалізовані з боку країн-членів. В IOSCO входять представники 130 країн.

“Ми хочемо сказати усім юрисдикціям, що їм потрібно пришвидшитися [у процесі розробки крипторегулювання]. Держави мають різні нормативно-правові бази, але їм треба просуватися уперед якомога швидше. Затримка в цьому плані нікому не піде на користь”, — підсумував Молоні.

Однак він додав, що на впровадження всіх рекомендацій країнам знадобиться “декілька років”. 

Публічні консультації з пропозицій регулятора триватимуть до 31 липня 2023 року.

Свої варіанти регулювання індустрії цифрових активів наразі розробляють чимало держав. Подекуди вони спільні, наприклад, регламент MiCA для країн-членів ЄС.

У Великій Британії законодавці запропонували регулювати криптоіндустрію як гемблінг. Водночас в Японії висунули пропозиції щодо створення дружнього середовища для цифрових активів.

У Міжнародній групі з протидії відмиванню брудних грошей (FATF) закликали представників держав «Великої сімки» імплементувати у повною мірою AML та CFT-рекомендації організації.

На думку представників FATF, це “покладе край беззаконню у криптопросторі, який допомагає злочинцям, терористам та країнам-ізгоям користуватися цифровими активами”.

Раніше учасників Всесвітнього економічного форуму у Давосі закликали взятися за регулювання криптовалют. 

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK