Кандидат у президенти США заявив про смерть біткоїну у разі переобрання Байдена

Кандидат у президенти США від Республіканської партії та губернатор Флориди Рон Десантіс заявив про свою підтримку цифрових валют та розкритикував підхід чинної влади до регулювання індустрії. Свою позицію він висловив під час розмови з Ілоном Маском у Twitter Space.

Політик вважає, що біткоїн уособлює собою громадянські свободи. Водночас спроби запровадити обмеження проти першої криптовалюти з боку його опонента президента США Джо Байдена він назвав зловживанням влади.

“У вас є повне право володіти біткоїном. Єдина причина, через яку посадовцям у Вашингтоні це не подобається — те, що вони не можуть контролювати [цифрові активи]”, — зазначив Десантіс.

На думку губернатора, якщо чинного президента Джо Байдена переоберуть під час виборів у 2024 році, його адміністрація може знищити першу криптовалюту.

“Чинний режим однозначно хоче нашкодити біткоїну. Якщо це триватиме ще чотири роки, вони, імовірно, вб’ють цифрове золото”, — заявив політик.

Крім того, Десантіс негативно відгукувався про CBDC. На початку травня він підписав закон, який забороняє цифрові валюти центрального банку на території Флориди.

Напередодні схожу позицію щодо цифрових валют у Сполучених Штатах висловив ще один кандидат у президенти США Роберт Френсіс Кеннеді-молодший. Політик від Демократичної партії заявив, що криптовалюти потрібно захистити від «інвазивного спостереження».

Представники адміністрації президента Джо Байдена наполягають на необхідності впровадження податку для компаній з видобутку криптовалют. У Білому домі планують стягувати з майнерів збір у розмірі 30% від їхніх витрат на електроенергію.

Нагадаємо, що США опинилися на межі дефолту. Байден заявив про прагнення укласти угоду з республіканцями, яка дозволить цього уникнути. Утім, це не означає, що він готовий підписати угоду, яка «захищає криптотрейдерів».

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK