Reuters: Visa та Mastercard призупинили співпрацю з криптокомпаніями

Американські платіжні системи Visa та Mastercard вирішили відкласти нові партнерські угоди з криптовалютними компаніями. Про це повідомляє Reuters з посиланням на власні джерела.

Апдейт:

Голова криптовідділу корпорації Visa Кай Шефілд спростував інформацію, яку опублікувало Reuters. За його словами, компанія продовжує співпрацювати з фірмами з індустрії цифрових активів для покращення платіжних систем.

Згідно з інформацією видання, таке рішення представники корпорацій ухвалили через неясність принципів регулювання сектору цифрових активів та низку банкрутств.

«Нещодавні гучні провали у криптоіндустрії є важливим нагадуванням, що попереду очікує довгий шлях перш ніж цифрові активи стануть частиною звичних нам засобів платежів та фінансової системи», — зазначив представник Visa.

Він зауважив, що компанія не відмовляється від своєї стратегії у секторі цифрових активів. Натомість вона почекає на покращення ринкових умов.

«Наші зусилля зосереджені на блокчейні та варіантах його застосування для усунення поточних проблем [у системах розрахунків]», — заявили у Mastercard.

Варто зазначити, що обидві фінансові корпорації перебувають в центрі розвитку блокчейн-технологій та криптовалют. На початку 2023 року Mastercard оголосила про запуск Web3-акселератора для музикантів на базі Polygon. Водночас Visa протестувала розрахунки у стейблкоїнах USDC.

Нагадаємо, що емітент стейблкоїну USDT – Tether Limited – провів транзакції на суму $18,2 трлн протягом 2022 року. Обсяг фінансових операцій перевищив показники корпорацій Visa та Mastercard.

Згодом стало відомо, що Visa вклала гроші у розвиток платіжної екосистеми, а також інвестувала «незначну суму коштів» у криптофонди та фірми. 

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK