SEC назвала позов Coinbase «необґрунтованим»

Комісія із цінних паперів та бірж США (SEC) відреагувала на позов Coinbase, заявивши, що не зобов’язана видавати нові правила, а компанія «не має права подавати до суду на регулятора».

«Ні закони про цінні папери, ні Закон про адміністративні процедури не накладають на SEC зобов’язання видавати широкий спектр нових правил щодо цифрових активів, які запросили Coinbase», — йдеться в апеляції.

Торгова платформа подала судову скаргу, щоб домогтися відповіді SEC щодо петиції від липня 2022 року. У ній біржа попросила внести ясність у регулювання криптоіндустрії.

Компанія зробила це на тлі отримання повідомлення про розслідування щодо процедури лістингу на платформі та її продуктів — Coinbase Prime, Coinbase Wallet та стейкінгового сервісу Coinbase Earn.

У SEC назвали претензії Coinbase «необґрунтованими» та додали, що регулятор усе ще може ввести нові правила для криптовалюти.

Юристи наглядового органу заявили, що «Комісія продовжує розглядати клопотання Coinbase у звичайному порядку». За їхніми словами, регулятор, як і раніше, вживає дій проти цифрових активів, які він класифікує як цінні папери.

Посилаючись на звіт 2017 року, представники Комісії зазначили, що протягом багатьох років давали рекомендації криптокомпаніям, окрім примусових дій.

У SEC додали, що не відхиляють петицію Coinbase. Більше того, вона допоможе Комісії скласти зведення правил, яке задовольнить крипторинок.

Раніше глава біржі Браян Армстронг заявив, що відомство пішло в «хрестовий похід» проти індустрії цифрових активів.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK