Біткоїн-біржа Coinbase подала позов до суду щодо дій SEC

Криптовалютна біржа Coinbase подала позов до федерального суду з проханням змусити Комісію з цінних паперів і бірж США (SEC) внести ясність щодо регулювання криптоіндустрії.

У липні 2022 року компанія звернулась до SEC з петицією про створення зрозумілих правил для представників біткоїн-сектору. 

Згідно з позовом, Комісія зобовʼязана відповідати на петиції, проте й досі не зробила цього щодо звернення біржі:

“Coinbase не просить суд вказувати агентству, як відреагувати [на петицію]. Вона просить зобов’язати SEC взагалі відповісти. Комісія неодноразово демонструвала, що має намір відмовити у задоволенні петиції. Але затримка з офіційною відповіддю дозволила їй неправомірно відкласти розгляд у критичний для галузі момент”.

Якщо SEC відхилить петицію Coinbase, на що вона має право, тоді компанія зможе оскаржити це рішення в суді та пояснити в ході нього, чому регуляторна ясність є необхідною.

Компанія зазначила, що це є “критично важливим кроком” для того, щоб компанії сектору розуміли, якою діяльністю вони можуть займатися, а якою — ні. 

У Coinbase додали, що відкриті для діалогу з SEC та іншими регуляторами.

Нагадаємо, голова компанії Браян Армстронг неодноразово скаржився на відстуність регуляторної ясності від SEC. Він називав вимоги Комісії до криптофірм «лицемірними», оскільки остання не розробила чіткого шляху до реєстрації подібних послуг.

Армстронг вважає, що США ризикують відстати від фінансових систем інших країн через чинну політику SEC. Він також припустив, що Coinbase може змінити юрисдикцію через невизначеність у нормативному середовищі для галузі.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK