Влада Нью-Йорку назвала Ethereum цінним папером у судовому позові проти KuCoin

Генеральна прокурорка Нью-Йорку Летиція Джеймс подала до суду на криптовалютну біржу KuCoin за порушення закону щодо торгівлі цінними паперами. Зокрема, до таких прокуратура віднесла і Ethereum.

Згідно з заявою, KuCoin надавала послуги у Нью-Йорку, хоча компанія не зареєстрована в штаті. 

“На платформі інвестори KuCoin можуть купувати та продавати популярні віртуальні валюти, включаючи ETH, LUNA та TerraUSD, які є цінними паперами. Цей позов є одним із перших випадків, коли регулятор заявляє в суді, що ETH, одна з найбільших криптовалют, є цінним папером”, — вказав регулятор. 

У позові зазначається, що Віталік Бутерін та Ethereum Foundation “зберігають значний вплив на Ethereum” і часто виступають рушійною силою ініціатив, які впливають на функціональність і ціну ETH. 

Розробники з самого початку просували Ethereum як “інвестицію, яка залежить від зростання мережі”, зазначається в документі.

Питання регулятори виникають і щодо алгоритму Proof-of-Stake (PoS), на який монета перейшла у вересні:

“Перехід на PoS значно вплинув на основну функціональність і стимули для володіння ETH, оскільки тепер власники ETH можуть отримувати прибуток, просто беручи участь у стейкінгу”.

У заяві стверджується, що ефір так само, як LUNA та UST, є спекулятивним активом. Прокуратура вважає, що актив “залежить від зусиль сторонніх розробників, щоб забезпечити прибуток власникам ETH”. 

Інші претензії до KuCoin

Прокуратура також виказала претензії щодо продукту кредитування KuCoin Earn. 

Окрім того, у заяві йдеться, що KuCoin називає себе біржею, але вона не має відповідної реєстрації Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) або такого визнання від Комісії з торгівлі товарними ф’ючерсами (CFTC), як того вимагає законодавство Нью-Йорку.

Компанія також не надала додаткову інформацію про свою діяльність в штаті за запитом влади:

“Вже виявлено, що KuCoin працює без належної ліцензії в багатьох юрисдикціях, включаючи Сейшельські острови, Канаду та Нідерланди”.

Прокурорка вимагає судової заборони для KuCoin називати себе біржею, припинення роботи компанії в Нью-Йорку та впровадження платформою блокування користувачів зі штату на основі IP-адрес і GPS-місцезнаходження.

До цього Летиція Джеймс подала позов проти криптовалютної біржі CoinEx. Згодом платформа оголосила про припинення обслуговувати користувачів у Сполучених Штатах.

Нагадаємо, у США на 50% зросла кількість примусових заходів від регуляторів стосовно криптовалютних компаній та підприємців у 2022 році.

СЕО Ripple Бред Гарлінгхаус заявив, що жорстка політика регуляторних органів спонукає фірми сектору залишити юрисдикцію США.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK