CEO Ripple попередив про вихід криптокомпаній з США

Генеральний директор блокчейн-проєкту Ripple Бред Гарлінгхаус назвав дії Комісії з цінних паперів та бірж США (SEC) стосовно криптокомпаній «нездоровим способом регулювання індустрії [цифрових активів]».

За його словами, подібні примусові заходи з боку SEC утримують Сполучені Штати від лідерства у сфері блокчейн-технологій та криптовалют. Окрім того, це спонукає фірми залишити юрисдикцію США, вважає Гарлінгхаус.

«Я казав це раніше і скажу це знову. Якщо криптоіндустрія піде в офшори — це погано вплине на американський ринок інновацій», — наголосив CEO Ripple.

Також він зазначив, що процес регулювання сектору цифрових активів в країні вже суттєво відстає від Австралії, Японії, Великої Британії, Сінгапуру та Швейцарії.

На думку Гарлінгаухса, принципи регулювання криптоіндустрії мають починатися з «чіткого регламенту стосовно захисту прав споживачів». Він вважає, що через «затримку» створення нормативно-правової бази для цифрових активів страждають насамперед користувачі.

Нагадаємо, що у США на 50% зросла кількість примусових заходів стосовно криптовалютних компаній та підприємців у 2022 році проти 2021 року. Водночас Білий дім заявив, що «Конгресу слід розширити повноваження регуляторів» для нагляду за індустрією цифрових активів.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK