Європейські криптостартапи залучили рекордну суму інвестицій у 2022 році

Фірма з фокусом на блокчейн-технологіях RockawayX та команда проєкту Dealroom підготували звіт, згідно з яким європейські стартапи залучили $5,7 млрд венчурного фінансування за результатами 2022 року.

За словами авторів, це рекордний показник для регіону. Адже у 2021 році сума інвестицій сягала близько $5 млрд.

State of European Crypto Funding Report.
Дані: State of European Crypto Funding Report.

Тогоріч європейські проєкти з фокусом на фінансовому сервісі залучили 52% від вказаної суми. Водночас на компанії, які розробляють блокчейн-інфраструктуру, спрямували 32%, а на Web3-проєкти — 16%.

Згідно з даними RockawayX, найбільша кількість стартапів, які працюють над технологією блокчейн та криптовалютами, знаходиться саме в Європі — 3977 проти 3357 у Сполучених Штатах. Втім, американські проєкти частіше створюють так званих єдинорогів, йдеться у звіті.

Кількість криптовалютних стартапів по регіонам
Дані: State of European Crypto Funding Report.

До європейських єдинорогів автори звіту віднесли трейдингову платформу Blockchain.com, криптоброкера Bitpanda та Web3-проєкт Sorare.

Варто зазначити, що суми грошових вливань у стартапи на території США набагато більші. З дослідження випливає, що американські команди залучили $17,1 млрд протягом 2022 року. У 2021 році цей показник був ще вищим — $17,7 млрд.

Раніше інвестиційний фонд Hypra підрахував, що українські Web3-стартапи залучили близько $1 млрд на розвиток за чотири роки.

За даними CoinGecko, інвестиції у сектор DeFi зросли на 190% у 2022 році.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK