Юрист назвав сценарії розвитку подій після позову CFTC проти Binance

Наступним етапом після позову від Комісії з торгівлі товарними ф’ючерсами США (CFTC) щодо біржі Binance може стати висунення звинувачень з боку американської прокуратури та відкриття кримінальних проваджень щодо її діяльності. Таку думку в розмові з ForkLog UA висловив адвокат Станіслав Борис.

За його словами, часто обвинувачення в межах цивільного позову щодо фінансових порушень можуть перетинатися та “дуже близько йти поряд” із кримінальними правопорушеннями:

“Якщо кримінальне провадження почнеться, цілком можливо, що прокурор звернеться до суду з проханням призупинити судовий [цивільний] процес до завершення паралельного розслідування кримінальної справи. Це буде вже зовсім інший розвиток подій, з яким складніше не просто боротися, а й, у принципі, працювати”.

Борис також вказав на виведення значних сум з Binance на тлі новин про позов:

“Це також може стати предметом розслідування, оскільки виведення коштів можна трактувати як ознаку спроби ухилення від слідства та правоохоронців і приховування активів, отриманих злочинним шляхом”.

Юрист зазначив, що є декілька сценаріїв розвитку подій. Один з них — звинувачення в позові CFTC не підтвердяться та в задоволенні скарги відмовлять. Це може стимулювати розробку ефективнішого регулювання ринку:

“Якщо суд відхилить позов через відсутність порушень нормативних вимог, влада побачить, що у законодавстві є велика прогалина, з якою треба щось робити”.

Втім, експерт нагадав, що навіть у разі позитивного рішення за цивільним позовом у справі подібне повторне порушення та відповідний позов матимуть “значно серйозніші наслідки”. 

Якщо ж звинувачення в межах позову CFTC підтвердяться, Binance втратить частину ринку в США, але не відмовиться від нього повністю, вважає Борис:

“Тоді розроблятиметься якась інша стратегія. Binance може зупинити саме торгівлю деривативами до введення законодавчого регулювання або шукатиме обхідний шлях”.

Нагадаємо, CEO Binance Чанпен Чжао заявив, що скарга CFTC містить «неповне викладення фактів», і назвав її “несподіваною”.

Нещодавно біржа, її голова та кілька інфлюенсерів зіткнулися з ще одним судовим позовом — їх звинувачують у просуванні незареєстрованих цінних паперів.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK