Binance.US розірвала угоду на $1 млрд щодо купівлі активів Voyager Digital

Binance.US відкликала заявку щодо придбання криптоброкера Voyager Digital, що проходить через процедуру банкрутства. Біржа послалася на «ворожий та невизначений регуляторний клімат у США», пише Bloomberg.

«[Дії наглядових органів] створили непередбачуване операційне середовище, що впливає на все американське ділове співтовариство», — пояснили в компанії.

Рішення ухвалено менш ніж через тиждень після того, як уряд погодився не перешкоджати купівлі.

17 березня 2023 року Мін’юст США подав заявку на екстрене заморожування угоди. Через три дні Voyager Digital оскаржив це клопотання, але за добу відомство направило зустрічну апеляцію. 28 березня суд призупинив процес продажу активів. 19 квітня влада США погодилася з доводами комітету кредиторів, припинивши перешкодати угоді.

«Хоч такий розвиток подій розчаровує, наш план за Главою 11 Кодексу США про банкрутство дозволяє безпосередньо розподіляти готівкові та цифрові активи серед користувачів через платформу. […] Ми надамо більше інформації про наступні кроки та будь-які дії, які необхідно зробити клієнтам найближчими днями», — відреагували представники криптоброкера.

Voyager може стягнути з Binance.US плату за розірвання угоди. У листі представники платформи вимагали повернути депозит у розмірі $10 млн протягом трьох днів.

Комітет не виключив подання позову проти покупця.

У грудні 2022 року Binance.US запропонувала найвищу ціну за активи Voyager — $1,02 млрд.

Проте регулюючі органи, включно із Комісією з цінних паперів та бірж США (SEC) та Департаментом фінансових послуг штату Нью-Йорк, виступили проти угоди.

Аналогічний крок зробили і в Мін’юсті США.

Раніше CFTC подала до суду на Binance та Чанпена Чжао.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK