Біткоїн-біржа Beaxy призупинила роботу на тлі звинувачень від SEC

Криптовалютна біржа Beaxy призупинила роботу через “невизначене нормативне середовище, що оточує бізнес”. Про це повідомляється в блозі.

Призупинення відбулося за день до того, як Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) оголосила про висунення звинувачень Beaxy та її керівництву у відсутності реєстрації “як національна біржа цінних паперів, брокер і клірингове агентство”. 

Крім того, SEC звинуватила засновника платформи Артака Хамазаспяна та його компанію Beaxy Digital у залученні $8 млн шляхом незареєстрованої пропозиції токена Beaxy (BXY). 

Регулятор також стверджує, що Хамазаспян незаконно привласнив щонайменше $900 000 для особистих цілей.

Відповідно до скарги SEC, з жовтня 2019 року Ніколас Мерфі та Рендольф Бей Ебботт через компанію Windy підтримували роботу платформи Beaxy, де торгувалися криптоактиви, “які пропонуються та продаються як цінні папери”.

Регулятор стверджує, що після того, як Мерфі та Ебботт переконали Хамазаспяна піти у відставку через незареєстровану пропозицію BXY та незаконне привласнення активів інвесторів, роботу платформи Beaxy продовжили через Windy. Це робить їх фігурантами справи, зазначили в SEC.

«Ми стверджуємо, що Beaxy та його філії виконували функції біржі, брокера, клірингового агентства та дилера без реєстрації в Комісії та дотримання чітких, перевірених часом правил, що регулюють цю діяльність», — сказав голова SEC Гері Генслер. 

Мерфі та Ебботт, а також низка компаній, що фігурують у позові, погодилися сплатити штрафи.

Хамазаспяна звинувачують у шахрайстві з цінними паперами та організації через Beaxy Digital незареєстрованої пропозиції BXY.

Нагадаємо, Гері Генслер назвав перевірку криптовалютних компаній одним з головних пріоритетів Комісії на 2023 рік. 

З початку року SEC демонструє відданість цьому твердженню. У лютому через претензії регулятора біткоїн-біржа Kraken зупинила стейкінгові операції для клієнтів із США.

У березні SEC подала до суду на SushiSwap та її главу Джареда Грея, засновника Tron Джастіна Сана, а також ініціювала розслідування діяльності біржі Coinbase.  

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK