FTX подала до суду на ліквідаторів підрозділу на Багамах

Криптобіржа FTX, яка проходить процедуру банкрутства, подала позов до ліквідаторів зареєстрованої на Багамських Островах FTX Digital Markets (FDM) через боротьбу за права на активи. Про це повідомляє The Block.

Позивачами виступили афілійовані FTX.US, Alameda Research та West Realm Shires — холдингова компанія, яку заснував колишній CEO біржі Сем-Бенкман-Фрід.

Відповідачами в документі названо FDM та її тимчасові ліквідатори: Кевін Кембрідж та Пітер Гривз з аудиторської фірми PricewaterhouseCoopers, а також партнер юридичної компанії Lennox Parton Браян Сіммс.

Згідно із заявою, FDM стверджує, що має володіти усією власністю FTX.com і вважає, що спір про правоволодіння повинен врегульоватися на Багамах.

Представники FTX Group, які подали на банкрутство в США, заперечують це, заявляючи, що ліквідатори успадкували «корпоративну оболонку», яку використовують для юридичної боротьби за активи. «Безпідставні» претензії на власність завдадуть шкоди клієнтам та кредиторам біржі, заявили її юристи.

Комісія із цінних паперів Багамських Островів заблокувала активи FDM у день подання FTX Group заяви про неспроможність у Делавері — 11 листопада 2022 року. За оцінками юристів біржі, багамський підрозділ контролює майно «на сотні мільйонів доларів».

«Претензії ліквідаторів на володіння власністю FTX.com ґрунтуються здебільшого на конструктивних, справедливих та інших недокументованих аргументах, які залежать від помилкового припущення, що FDM була центром FTX Group», — заявили представники біржі.

За їхнім твердженням, багамська компанія була «офшорним притулком для шахрайських схем та каналом для виведення коштів».

Нагадаємо, чимало представників криптоіндустрії провели паралелі між крахом FTX і кризою 2008 року. 

Ми зробили матеріал, де розібрали, що передувало колапсу на Волл-стріт, як розвивалися події у 2008 і 2022 роках, а також порівняли реакцію регуляторів і наслідки для безпосередніх учасників.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK