Голова SEC не зміг відповісти, чи вважається Ethereum цінним папером

Голова Комітету з фінансових послуг Палати представників США Патрік МакГенрі розкритикував дії Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) щодо регулювання криптоіндустрії. Це відбулося на слуханнях, де очільник відомства Гері Генслер звітував перед Комітетом. 

МакГенрі вказав на численні позови Комісії до суду проти криптофірм за відсутності ясності в шляху подібних компаній дотримуватися законодавчих норм. Він закликав розробити чіткі та зрозумілі правила для криптосегменту. 

Крім того, конгресмен декілька разів намагався отримати відповідь від Генслера, чи вважається криптовалюта Ethereum цінним папером. Втім, остаточної відповіді голова SEC так і не надав.

Генслер відповів, що закони про цінні папери чіткі, а SEC забезпечує дотримання норм, які вимагають розкриття інвесторам інформації про інвестиційні механізми. 

«Тут не вистачає ясності, чи можете ви принаймні з цим погодитися?» — заявив МакГенрі. 

До цього Генслер припускав, що активи, які працюють на алгоритмі консенсусу Proof-of-Stake, можуть бути визнані цінними паперами за законами США. Саме таким є Ethereum.

Конгресмен Том Еммер заявив, що Генслер є некомпетентним регулятором, і звинуватив його в навмисному витісненні індустрії цифрових активів із США.

Раніше CEO американської біткоїн-біржі Coinbase Браян Армстронг припустив, що компанія може покинути США на тлі нормативної невизначеності. 

Водночас Генслер заявив, що SEC не потребує додаткових повноважень від Конгресу для регулювання криптоіндустрії.  

Нагадаємо, цього року Комісія стала активніше вживати примусові дії щодо компаній галузі цифрових активів. Лише за останні місяці регулятор висунув звинувачення біткоїн-біржі Bittrex, SushiSwap, Beaxy та низці інших платформ, а також викликала до суду засновника Tron Джастіна Сана.

Підхід SEC критикують як представники сегменту, так і конгресмени. Член Палати представників США Воррен Девідсон заявив, що підготує законопроєкт для звільнення Генслера з посади очільника Комісії на тлі його жорсткої політики стосовно регулювання криптоіндустрії. 

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK