МВФ попереджав G20 про ризики для банків у разі поширення криптовалют

Експерти Міжнародного валютного фонду (МВФ) попереджали країни групи G20 про ризики для банківської сфери з боку цифрових активів у звіті «Макрофінансові наслідки криптовалют», який вони представили ще у лютому 2023 року. 

Згідно з документом, поширення криптовалют може призвести до втрати банками депозитів та скорочення кредитування. Оскільки дослідження датується лютим, документ МВФ підготував до колапсу низки банків Silvergate Bank, Silicon Valley Bank та Signature Bank

«Цифрові активи пов’язані зі значними ризиками для монетарної політики, управління валютним курсом та потоків капіталу, а також фіскальної стійкості. Окрім того, зміни вплинуть на резерви нацбанків та глобальну фінансову безпеку, що може спровокувати нестабільність», — йшлося у звіті.

Водночас експерти зауважили, що макроекономічні наслідки від використання криптовалют у кожній державі різні.

Окрім того, у документі фахівці відзначили, що «попри ризики, криптоактиви сприяли розробці технологій, які може використовувати публічний сектор».

Нагадаємо, що Рада з фінансової стабільності G20 оголосила про співпрацю з МВФ над рекомендаціями з регулювання криптоіндустрії. 

Члени виконавчої ради Міжнародного валютного фонду зазначили, що зростання популярності криптовалют у деяких країнах може загрожувати фінансовій стабільності.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK