Представники криптоспільноти стурбувалися через останні банківські крахи

Проблеми трьох банків — Silvergate Bank, Signature Bank і Silicon Valley Bank (SVB) — викликали побоювання в криптовалютній спільноті щодо подальшої долі компаній, що пов’язані з індустрією цифрових активів.

«Вкладників врятують, але в США практично не буде кому обслуговувати криптокомпанії», — написав ведучий подкасту The Wolf Of All Streets Скотт Мелкер.

Директорка зі стратегії Coinshares Мельтем Демірорс висловила аналогічні побоювання. Вона підкреслила, що «всього за тиждень криптовалюта в США втратила всі банки».

Криптоінвестор та блогер Ларк Девіс зазначив, що Signature Bank був «останнім великим банком», який обслуговував пов’язані із цифровими активами компанії.

На тлі ситуації в банківському секторі США співзасновник Castle Island Ventures Нік Картер спрогнозував можливе зниження ліквідності на ринку. В інтерв’ю CNBC він заявив, що платіжні системи SEN та Signet були ключовим джерелом фіату для багатьох фірм.

Керівник відділу з просування цифрових активів у Blockchain Association Джейк Червінський зазначив, що закриття фінансових організацій створює «величезну прогалину» на крипторинку.

«Є багато банків, які можуть скористатися цією можливістю, не беручи на себе ті ж ризики, що й ці три. Питання в тому, чи спробують регулятори стати у них на шляху», — додав він.

Генеральний партнер BlockTower Capital Майк Бучелла розповів CNBC, що багато хто в індустрії вже переходить до Mercury Bank і Axos Bank.

«У найближчій перспективі криптобанкінг для Північної Америки буде тяжким випробуванням. Однак є довгий список банків-претендентів, які можуть заповнити цю прогалину», — пояснив він.

Про ситуацію з банками висловився і голова криптовалютної біржі Binance Чанпен Чжао, проте пізніше видалив свій твіт. Згідно зі скріншотом, він засумнівався в необхідності порятунку проблемних фінустанов — на його думку, така допомога знижує стимули керувати ризиками.

Генеральний директор компанії Messari Райан Селкіс також висловив стурбованість щодо майбутнього стейблкоїну USDC.

«Із цього моменту вся індустрія має відчайдушно боротися за захист та просування USDC. Це остання опора для криптовалют у США», — зазначив він.

Президент банку Euro Pacific Capital Пітер Шіфф висловив думку, що ФРС усвідомлювала, наскільки нестабільна ситуація в економіці й що крах SVB призведе до фінансової кризи.

«Це підтверджує, що [голова ФРС Джером] Павелл брехав як про силу економіки США, так і про свою рішучість боротися з інфляцією», — підкреслив Шіфф.

Нагадаємо, президент США Джо Байден пообіцяв притягнути до відповідальності винних у краху банків SVB і Signature.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK