США та Південна Корея ввели санкції проти пов’язаних з КНДР криптогаманців на Binance

Представники Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) та Міністерство іноземних справ та торгівлі Республіки Кореї (MOFA) запровадили санкції проти низки криптовалютних гаманців, які нібито пов’язані з урядом Північної Кореї.

За підрахунками Chainalysis, з 2021 року по 2022 рік ці адреси отримали перекази на загальну суму понад $28 млн. Згодом ці кошти власник спрямував на користь організацій у КНДР.

Підсанкційні гаманці зареєстровані на криптобіржі Binance і належать громадянину Північної Кореї Сан Ман Кіму. На його рахунках зберігалися біткоїни, стейблкоїни USDT та USDC. Кошти надходили з біткоїн-міксерів, DeFi-протоколів та криптобірж, але наразі гаманці неактивні, стверджують аналітики.

За словами експертів OFAC, Кім працює в підконтрольній уряду КНДР IT-компанії Jinyong IT Cooperation Company в російському офісі у Владивостоці. Його підозрюють у допомозі у працевлаштуванні північнокорейських фахівців у фірми техіндустрії по всьому світу.

“КНДР займається зловмисною кібердіяльністю, а її IT-фахівці отримують роботу нечесним шляхом для отримання цифрової валюти для режиму Кім Чен Ина та його цілей, зокрема для фінансування створення зброї масового ураження та програми розробки балістичних ракет”, — йдеться у заяві OFAC.

У Білому домі підрахували, що близько половини ракетної програми Північної Кореї фінансується внаслідок здійснення кібератак та крадіжки криптовалют. 

У Chainalysis наголосили, що подібні санкції мають суттєве значення у боротьбі проти режиму КНДР. Адже вони “проливають світло” на схеми уряду Північної Кореї з отримання незаконних прибутків.

У лютому 2023 року криптовалютні біржі Binance та Huobi заморозили акаунти з $1,4 млн у цифрових активах, що пов’язують зі зламом кросчейн-мосту Horizon. В кібератаці підозрюють зловмисників із КНДР. 

Нагадаємо, що пов’язаним з Північною Кореєю хакерам вдалося викрасти рекордну кількість цифрових активів у 2022 році у порівнянні з попередніми. Згідно зі звітом ООН, зловмисники поцупили від $630 млн до $1 млрд у криптовалютах. 

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK