CEO Blockchain.com спрогнозував наслідки для криптоіндустрії у разі дефолту США

Генеральний директор платформи Blockchain.com Пітер Сміт заявив, що імовірний дефолт США за борговими зобов’язаннями сильно “вдарить” по індустрії цифрових активів.

За словами Сміта, якщо уряд США не підвищить борговий ліміт, у короткостроковій перспективі це погано вплине на ринок криптовалют. Адже останні вважаються ризикованими активами, від яких у такі часи зазвичай відмовляються, вважає очільник Blockchain.com.

“Якщо уряд Сполучених Штатів оголосить про дефолт, ми побачимо сильний “відкат”, а потім різкий стрибок наверх на криптовалютному ринку”, — прокоментував Сміт.

На думку бізнесмена, індустрія цифрових активів циклічна. Він зауважив, що 2022 рік був “доволі болісним”, натомість 2024 рік стане “ще одним експоненціальним” періодом.

Водночас у компанії Tether, яка стоїть за стейблкоїном USDT, хоч і не вірять у дефолт США, але вважають такий розвиток подій «катастрофічним».

Представники фірми Circle підготувалися до можливої кризи. Зокрема співемітент «стабільної монети» USDC спрямував $8,7 млрд на операції РЕПО, а також замінив казначейські облігації зі строком погашення у червні на короткострокові цінні папери.

Раніше Кандидат у президенти США від Демократичної партії Роберт Френсіс Кеннеді-молодший заявив, що криптовалюти потрібно захистити від «інвазивного спостереження» чинної влади.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK