Circle закликала Конгрес терміново ухвалити законодавство про стейблкоїни на тлі краху SVB

Компанія Circle, що виступає співемітентом USDC, звернулася до Конгресу США з проханням терміново прийняти законодавство щодо регулювання стейблкоїнів у зв’язку з закриттям Silicon Valley Bank (SVB). Про це Yahoo Finance повідомив директор зі стратегії та глобальної політики Circle Данте Діспарте.

«Так само, як у 2008 році знадобився комплекс банківських реформ, я вважаю, що США вже давно пора діяти. Діяти не означає забороняти інновації, а заохочувати відповідальні інновації», — сказав він.

Діспарте вважає втручання регуляторів необхідним для запобігання “зараження” ринку. Він підкреслив, що виступає за ухвалення закону про стейблкоїни.

«Саме втрата довіри до банку спричинила ризики для бізнесу Circle», — зазначив представник компанії. 

Нагадаємо, на тлі закриття SVB стейблкоїн USDC втратив прив’язку до долара. Причиною стало те, що Circle тримала в банку $3,3 млрд, які є частиною забезпечення активу.

Згодом американська влада заявила, що вкладники Silicon Valley Bank і закритого пізніше Signature Bank отримають доступ до коштів у повному обсязі. У Федрезерві також оголосили про створення програми термінового фінансування банків. Для підтримки різних фінустанов, що можуть зіткнутися з проблемами, виділять $25 млрд.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK