У SEC пригрозили централізованим біржам і DeFi-проектам

Крім Binance і Coinbase, існують інші CEX і DeFi-протоколи, діяльність яких SEC вивчає на предмет порушення законодавства. Про це заявив глава відділу правозастосування регулятора Девід Гірш, пише CoinDesk.

За словами чиновника, порушення нормативних вимог в індустрії «поширюються далеко за межі двох організацій».

«Ми продовжимо висувати звинувачення. Це можуть бути брокери, дилери, біржі, клірингові агентства або будь-які інші організації, які активно працюють у цій сфері. Якщо вони перебувають у межах нашої юрисдикції та не виконують своїх зобов’язань або через реєстрацію, або через ненадання адекватної або повної інформації», — попередив він.

Гірш пояснив, що претензії можуть торкнутися і DeFi-проєктів, яким не допоможе «ярлик [децентралізації]».

Глава відділу правозастосування поскаржився на велике навантаження регулятора, яке перешкоджає ініціюванню нових процесів. Він звернув увагу на обмежене фінансування.

«Існує більше токенів […], ніж у SEC або будь-якого іншого агентства є ресурси для моніторингу. Аналогічним чином існує низка централізованих платформ, деякі з яких діють як незареєстровані біржі», — пояснив він.

Нагадаємо, ЗМІ звинуватили главу SEC Гері Генслера в перетворенні відомства на «бананову республіку».

У спільноті припустили, що BlackRock попросила регулятора влаштувати FUD у криптовалютах, щоб зайти на мінімумі та запустити ETF.

У вересні керівник агентства підтвердив свою жорстку позицію щодо цифрових активів, зазначивши їхню можливу шкоду для глобальної фінансової системи.

Раніше член Палати представників США Воррен Девідсон закликав усунути Генслера з посади керівника відомства через невдалий розгляд проти Grayscale. Йому передувала часткова поразка регулятора в процесі проти Ripple.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK