Засновник Kuna оголосив про переорієнтацію біржі на роботу з бізнесом та фінустановами

Засновник криптовалютної біржі Kuna Михайло Чобанян у розмові з ForkLog UA заявив про зміщення фокусу компанії на роботу з бізнесом і фінансовими установами.

“Уряди, нацбанки, банки, ліцензовані фінансові компанії та обслуговування бізнес-рахунків, зокрема й еквайринг”, — сказав він.

Детальну презентацію нових продуктів підприємець пообіцяв представити згодом. Чобанян зазначив, що біржа не перестане повністю працювати з роздрібними клієнтами, але пріоритети “тепер на бізнес і high net worth individuals”:  

“Але загалом фокусу на B2C-ринку України більше не буде. Ми готувалися до цього два роки”.

У інтервʼю “24 каналу” Чобанян розповів, що наразі в Kuna опрацьовують варіанти співпраці з двома банками — українським та європейським. Компанія планує надавати “гібридні послуги”:

“Тобто ми відповідаємо за все, що пов’язано з криптовалютами, обміном, зберіганням. А банк-партнер буде роботи те, що він вміє. Тобто йдеться про зберігання фіату, дью-ділідженс, спілкування з державою та своїм регулятором”.

Ще одним напрямком є розвиток “приватного криптобанкінгу” для клієнтів із активами на понад $500 000, заявив Чобанян:

“Скоро ця платформа також з’явиться в онлайні. Зараз вона працює виключно у ручному режимі. Відмінності приватного банкінгу – клієнт завжди має свого менеджера, консьєрж-сервіс”.

Пріоритетом для компанії Чобанян назвав Європу та “розвинені країни, за винятком США” та орієнтацію на роботу, в першу чергу, з бізнесом.

Він також припустив, що платформа може піти з “українського гривневого ринку”. 

“Гривня вже не працює і працювати не буде, тому й ми з нею не працюємо. Йти далі нема куди”, — сказав Чобанян ForkLog UA.

Втім, засновник Kuna зазначив, що біржа продовжить надавати послуги клієнтам в Україні.

Чобанян додав, що частина інфраструктури біржі знаходитиметься у Швейцарії:  

“Ми саме завершуємо питання з юридичними нюансами: відкриття компанії й так далі”.

Також компанія має ліцензію на діяльність у Литві та Канаді. Через ці дві юрисдикції біржа планує почати працювати з євро, доларом США та, можливо, польським злотим.

Засновник Kuna зазначив, що комунікує з українськими регуляторами, зокрема Мінцифрою та НКЦПФР щодо розробки правової бази для індустрії. Втім, за його словами, “ні до чого це не приводить”:

“Ми, напевно, можемо заявити, що ринок криптовалют в Україні помер. Я маю на увазі максимально легальне поле. Залишиться лише готівковий. Все, що було більш-менш зрозуміло з компаніями, які мають ліцензії та взагалі намагаються працювати “в білу”, їм, на жаль, буде, напевно, гаплик. Принаймні в Україні”.

Раніше криптовалютні біржі повідомили про тимчасове призупинення операцій із гривнею через банківські картки. Тоді Чобанян повідомив ForkLog UA, що це пов’язано з боротьбою з відмиванням коштів та ухилянням від сплати податків гемблінговим сектором. Згодом цей звʼязок підтвердили декілька джерел.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK