У Gemini заявили про “великі плани” в Азійсько-Тихоокеанському регіоні

У криптовалютній біржі Gemini, яку заснували близнюки Кемерон і Тайлер Вінклвосс, готуються до відкриття першого офісу в Індії. Новий відділ в Азійсько-Тихоокеанському регіоні (APAC) очолить технічний директор платформи Правджит Тівана, передає The Block.

Як виконавчий директор офісу в APAC він відповідатиме за фінансову стабільність та керуватиме запуском нових продуктів біткоїн-біржі. За словами Тівана, відділ знаходитиметься у Ґурґаоні, адже там є “великий кадровий резерв” і “функціонують інші Web3-компанії”.

“У Gemini великі плани стосовно її зростання у регіоні цього року. Ми плануємо залучити індійські команди розробників до створення продуктів. Також ми розширимо нашу діяльність на Сінгапур для реалізації go-to-market стратегії, яка буде сфокусована на розширенні нашої клієнтської бази в APAC”, — зазначили брати Вінклвосс.

Наразі найбільший інженерний хаб Gemini знаходиться на території США, стверджують у компанії. 

Плани щодо експансії Азії перегукуються з прогнозом Кемерона Вінклвосса. На його думку, наступний буллран на криптовалютному ринку розпочнеться саме звідси.

“У США, завжди було тільки два варіанти: прийняти їх [цифрові активи] або залишитися позаду”, — прокоментував бізнесмен.

У квітні 2023 року ЗМІ повідомили, що Вінклвосси надали позику власній криптобіржі у розмірі $100 млн для підтримки діяльності компанії. За даними преси, братам не вдалося залучити фінансування від зовнішніх інвесторів.

Наслідки політики SEC щодо криптокомпаній

На тлі тиску Комісії з цінних паперів та бірж США (SEC) криптовалютні компанії згортають свою роботу в країні. Біткоїн-біржа Kraken зупинила стейкінгові операції для клієнтів із США. Вона також сплатить $30 млн для врегулювання претензій з боку регулятора.

Згодом SEC ініціювала розслідування діяльності платформи Coinbase.

Водночас про призупинення діяльності заявили представники платформи Beaxy через «невизначене нормативне середовище, що оточує бізнес». 

На початку квітня біткоїн-біржа Bittrex оголосила про початок процесу згортання операцій, а згодом SEC висунула обвинувачення платформі.

Гендиректор Coinbase Браян Армстронг попередив, якщо у регулюванні сектору в США за декілька років нічого не зміниться, компанії «доведеться розглянути можливість інвестування в інші частини світу».

Втім, американські біткоїн-компанії вже почали активно цікавитися іншими юрисдикціями та можливостями, які ті пропонують. Наприклад, Coinbase вже отримала дозвіл на ведення діяльності від фінансового регулятора Бермудських островів.

Водночас Kraken зареєструвала дочірнє підприємство на території Ірландії і одержала ліцензію VASP від центробанку.

Нагадаємо, що SEC подала до суду на SushiSwap та її главу, а також звинуватила засновника Tron Джастіна Сана у маніпулюванні ринком та продажу незареєстрованих цінних паперів.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK