ЗМІ: у Binance.US почали вивчати можливості зменшити вплив CZ

Генеральний директор та засновник криптовалютної біржі Binance Чанпен Чжао (CZ) вивчає варіанти зменшення свого контрольного пакета акцій в американському підрозділі компанії. Про це з посиланням на власні джерела повідомляє The Information.

Очільник платформи намагався продати принаймні частину цінних паперів з літа 2022 року, пише видання.

Необхідність зменшити пакет акцій Binance.US, який знаходиться під контролем CZ, з’явилася на тлі підвищеної уваги регуляторів США. Згідно з матеріалом The Information, представники американської філії стурбовані, що доки Чжао залишається мажоритарним власником і має вплив на компанію — платформа не отримає необхідних дозволів від регуляторних органів.

У березні CFTC подала скаргу проти Binance та очільника компанії Чанпена Чжао за нібито порушення правил торгівлі. За даними регулятора, протягом «більшої частини відповідного періоду» біржа проводила недостатню перевірку особи власних клієнтів і не організувала належні процедури протидії відмивання грошей.

Крім того, на репутацію компанії впливають заяви з боку представників американської влади та деяких ЗМІ, які звинувачують Binance у зв’язках з Китаєм. 

Нагадаємо, що Reuters повідомляло про опрацювання біржею з 2018 року пов’язаних з Іраном транзакцій на суму $8 млрд, незважаючи на санкції США щодо країни.

Міністерство юстиції США розслідує, чи використовувалася компанія Binance Holdings Ltd для обходу росіянами санкцій через криптовалютну біржу. 

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK