Команда з реструктуризації FTX заявила про “величезний дефіцит” активів біржі

Команда, що займається реструктуризацією FTX, представила презентацією з оновленими даними щодо стану рахунків біржі та її американського підрозділу.

Згідно з заявою, команда змогла ідентифікувати деякі пов’язані з FTX.com і FTX.US гаманці. 

Щодо активів FTX.com зафіксовано “величезний дефіцит”. Враховуючи спотові ціни станом на 1 березня, на пов’язаних із FTX.com гаманцях знаходиться активи на понад $2,2 млрд. 

Втім, з цієї суми лише $694 млн є ліквідними «активами категорії А». До таких віднесли фіатні валюти, стейблкоїни, біткоїни та Ethereum.

При цьому в заяві сказано, що $9,3 млрд надійшло з гаманців та акаунтів FTX.com як позики компанії Alameda Research, пов’язаної з засновником біржі Семом Бенкманом-Фрідом.

У американського підрозділу платформи також виявлено дефіцит. На рахунках, пов’язаних з FTX.US, знаходяться активи на $191 млн. Alameda Research має заборгованість і перед цією біржею — на $107 млн.

“Активи бірж були сильно змішані, їхні записи неповні, а в багатьох випадках взагалі відсутні. З цих причин важливо підкреслити, що ця інформація все ще є попередньою та може змінитися”, — зазначив новий СЕО та голова з реструктуризації FTX Джон Рей.

Як зазначає WSJ, наразі FTX виявила дефіцит коштів клієнтів у розмірі $8,9 млрд, “який не може пояснити”. 

Раніше команда з реструктуризації вже заявляла про значний дефіцит на рахунках FTX та американського підрозділу. Її представники також запевняли, що повернули понад $5 млрд готівкою, ліквідними криптовалютами та цінними паперами.

Крім того, тимчасові керівники FTX заявили, що незадовго до подання заяви про неспроможність остання сумарно переказала активи на $7,7 млрд із багамського в американський підрозділ. 

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK