SUI залістили на основних біржах, а «хрещений батько штучного інтелекту» попередив про ризики

Ми зібрали найважливіші події, які сталися в криптоіндустрії, в одному тижневому дайджесті.

Команда Sui запустила основну мережу, а на біржах розпочався лістинг токенів

3 травня о 15:00 за Києвом розробники Sui Network запустили основну мережу.

Одночасно зі стартом мейнету низка криптовалютних бірж (Binance, OKX, Bybit, WhiteBIT та KuCoin) розпочала торги нативних токенів проєкту SUI. 

За декілька днів до цього Binance запустила проєкт Sui на Binance Launchpool.

1 травня, Джастін Сан переказав 115 млн TUSD на Binance. Після цього голова біржі Чанпен Чжао (CZ) зробив зауваження підприємцю, щоб той не використовував кошти для фармінгу SUI.

«Наша команда сказала Джастіну, що ми вживемо заходів, якщо він використає ці токени для участі в Sui Launchpool. Ця ініціатива для наших роздрібних клієнтів, а не для китів», — зазначив CZ.

Незабаром ситуацію прокоментував і Сан:

«На жаль, деякі члени нашої команди не до кінця усвідомлювали призначення цих коштів і ненавмисно використали частину з них для участі в біржових кампаніях [Launchpool]. Виявивши цю помилку, ми негайно зв’язалися з командою біржі та домовилися про повне відшкодування коштів».

Україна

Національна поліція України спільно з ФБР ліквідувала девʼять криптовалютних обмінників.

Правоохоронці стверджують, що сервіси надавали можливість обмінювати криптоактиви, отримані внаслідок злочинних дій.

Окрім того, Google Україна в партнерстві з Міністерством цифрової трансформації запустять безоплатний освітній курс зі штучного інтелекту, повідомив голова Мінцифри Михайло Федоров.

Що нового у Binance?

У Binance вказали на репутаційну шкоду від ChatGPT

Криптобіржа Binance заявила, що ChatGPT став інструментом з поширення дискредитації щодо її голови Чанпен Чжао (CZ). 

За словами представників платформи, останніми тижнями вони отримали чимало запитів стосовно причетності Чжао до Комуністичної партії Китаю.

Це включало шквал листів з офісів американських конгресменів, які посилалися на розмову з ChatGPT. Чат-бот стверджував, що CZ причетний до державної нафтової корпорації Китая. 

У Binance назвали «сміхотворними» ці твердження ChatGPT, що CZ нібито працював у державній нафтовій компанії. На той час він мав навчатися в старшій школі, зазначали представники фірми.

У Binance Labs заявили про активи під управлінням на $9 млрд

Позов CFTC проти криптовалютної біржі Binance не впливає на діяльність її венчурного підрозділу Binance Labs. Про це заявив бізнес-директор компанії Ібо Лінг.

За його словами, станом на І квартал вартість активів під управлінням Binance Labs становить близько $9 млрд. У серпні 2022 року підрозділ мав $7,5 млрд.

«Хрещений батько штучного інтелекту» залишив Google і попередив про ризики

 «Хрещений батько ШІ» Джеффрі Хінтон, який отримав докторський ступінь у галузі штучного інтелекту (ШІ) 45 років тому, пішов з Google і попередив світ про потенційні ризики, пов’язані з технологією. 

За його словами, він залишив компанію, щоби вільно говорити про небезпеки ШІ.

Продовження проблем банків

Ще один крах багатомільярдного банку: регулятори США закрили First Republic

Департамент фінансового захисту та інновацій Каліфорнії оголосив про закриття First Republic Bank та передачу його під управління Федеральної корпорації страхування вкладів (FDIC).

Зі свого боку FDIC вже оголосила, що прийняла пропозицію з придбання активів проблемного банку з боку фінансового гіганту JPMorgan Chase.

«Банкопад» у США: акції PacWest обвалилися на понад 50% на тлі новин про можливість продажу

Американський банк PacWest Bancorp розглядає низку стратегічних варіантів, включаючи продаж. Про це пише Bloomberg з посиланням на ознайомлені з ситуацією джерела. 

За даними видання, установа працює з фінансовими консультантами та розглядає різні стратегічні можливості. Серед них — і потенційний продаж.

На тлі цих новин акції PacWest різко впали на понад 50%.

У США заявили про необхідність впровадження податку для майнерів

Адміністрація Байдена наполягає на впровадженні податку для майнерів, який передбачає стягування 30% витрат на електроенергію.

Керівників Coinbase звинуватили в продажу акцій на $2,9 млрд напередодні «поганих новин»

Інвестор Адам Грабські подав позов проти керівників Coinbase, зокрема її CEO Браяна Армстронга. Топменеджери підозрюються у продажу акцій компанії напередодні публікації «негативної інформації» про фірму у 2021 році. 

Згідно зі скаргою, керівники компанії скориставлися так званим прямим лістингом для продажу акцій замість реалізації цінних паперів у межах первинної публічної пропозиції (IPO). 

Окрім того, Coinbase запустила міжнародну біржу торгівлі криптодеривативами на тлі конфлікту з регуляторами США.

Водночас біржа оголосила про припинення видачі біткоїн-позик. Представники платформи повідомили ЗМІ, що закриттю програми передувало падіння попиту.

У Бутані планують створити фонд на $500 млн для майнінгу криптовалют

Заснована владою Бутану фірма Druk Holding & Investments і провайдер майнінгових послуг Bitdeer створять фонд на $500 млн для організації видобутку криптовалют у королівстві.

Очікується, що проєкт створить нові робочі місця та принесе дохід в іноземній валюті до місцевого бюджету.

Також на ForkLog UA:

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK