Білл Гейтс передрік «смерть» Google і Amazon через штучний інтелект, а Meta оштрафували на €1,2 млрд

Ми зібрали найважливіші події, які сталися в криптоіндустрії, в одному тижневому дайджесті.

Білл Гейтс передрік «смерть» Google і Amazon через штучний інтелект

Співзасновник компанії Microsoft Білл Гейтс спрогнозував появу цифрових ШІ-агентів, які радикально змінять поведінку користувачів у мережі. 

«Ви ніколи більше не зайдете на сайт пошуку, ви ніколи не скористаєтесь інструментами підвищення продуктивності, ви ніколи більше не зайдете на Amazon», — сказав він, описуючи потенційних віртуальних асистентів.

За словами Гейтса, помічник на базі штучного інтелекту, який ще належить розробити, зможе зрозуміти потреби і звички людини.

Meta Цукерберга оштрафували у ЄС на рекордні €1,2 млрд

Корпорацію Meta Platforms зобовʼязали сплатити рекордний штраф у розмірі €1,2 млрд за порушення норм щодо конфіденційності користувачів з ЄС згідно з Загальним регламентом про захист даних (GDPR). 

Комісія із захисту даних Ірландії заявила в понеділок, що інтернет-гігант не усунув «ризики для основних прав і свобод» європейських користувачів, чиї дані передавалися до США.

Новини української криптоіндустрії 

У Мінцифрі озвучили власне бачення імплементації норм ЄС щодо крипторинку в українське законодавство

В українське законодавство щодо регулювання криптоіндустрії наразі слід впроваджувати лише базові норми європейського регламенту MiCA, заявив заступник голови Мінцифри з питань розвитку IT Олександр Борняков.

За його словами, українські законодавчі норми щодо сегменту слід адаптувати до стандартів ЄС з огляду на статус кандидата України на членство до Союзу:

«Водночас вважаємо, що на цьому етапі доцільно впроваджувати лише найважливіші базові норми MiCA, які необхідні для повноцінного запуску криптоіндустрії в Україні».

У НБУ підтвердили позицію щодо криптовалют

Нацбанк України не вважає криптовалюти платіжним засобом і радить громадянам враховувати ризики під час роботи із цим інструментом, заявила перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова.

«Ми вже були свідками серйозних потрясінь на цих ринках у США, коли виявлялося, що криптовалюти, які мали бути забезпечені фізичними доларами, не були забезпечені нічим, і це дуже великі ризики», — додала Рожкова.

Binance відновила депозити та виведення у гривні через Geo Pay

Криптовалютна біржа Binance оголосила про відновлення можливості здійснення депозитів та виведення в українській гривні через сервіс Geo Pay.

Згідно із заявою, за допомогою останнього користувачам доступні депозити та виведення гривні, а через сервіс Settlepay — зняття в українській валюті.

Байден виступив проти захисту криптотрейдерів в угоді щодо боргу на тлі загрози дефолту США

Президент США Джо Байден повідомив про прагнення укласти угоду з республіканцями, яка дозволить уникнути дефолту за борговими зобов’язаннями.

«Я не збираюся погоджуватися на угоду, яка захищає багатих ухильників від сплати податків і криптотрейдерів, водночас ставлячи під загрозу продовольчу допомогу для американців», — зазначив він.

Водночас кандидат у президенти США від Демократичної партії Роберт Френсіс Кеннеді-молодший сказав, що криптовалюти потрібно захистити від «інвазивного спостереження».

А інший політик, що збирається балотуватися на пост президента США, — губернатор Флориди Рон Десантіс — також заявив про свою підтримку цифрових валют та розкритикував підхід чинної влади до регулювання індустрії. 

В ЄЦБ спрогнозували запуск цифрового євро через 3-4 роки

Запуск цифрового євро відбудеться через 3 або 4 роки, але банкноти залишатимуться в обігу доки на них є попит. Про це заявив член виконавчої ради Європейського центрального банку (ЄЦБ) Фабіо Панетта.

Водночас у Circle, яка виступає співемітентом стейблкоїну USDC, оголосили про запуск стейблкоїну з прив’язкою до євро 1:1 під назвою Euro Coin (EUROC) у мережі Avalanche від Ava Labs.

Reuters: Binance змішувала кошти клієнтів з активами компанії

Binance змішувала кошти клієнтів із активами на корпоративних рахунках компанії в 2020-2021 роках. Про це пише Reuters з посиланням на ознайомлені з питанням джерела.

За словами одного з джерел, мова йде про мільярди доларів і «змішування» відбувалося майже щодня на рахунках біржі в Silvergate Bank. 

Окрім того, цього тижня Binance додала можливість кредитування під заставу NFT.

Ентузіасти зламали seed-фразу холодного гаманця Trezor T

Фахівці компанії з кібербезпеки Unciphered опублікували на YouTube відео з демонстрацією успішного зламу популярного апаратного криптогаманця Trezor T від Satoshi Labs.

У FTX розпочалася робота з перезапуску біржі. Токен FTT зріс на 7% за добу

Криптовалютна біржа FTX, яка наразі перебуває у процесі банкрутства, готується до перезапуску платформи. Це випливає зі звіту нового очільника компанії Джона Рея.

У квітні голова фірми витрачав робочий час на підготовку та розробку плану, який у документах позначається як «FTX 2.0», згідно з рахунком за послуги. Зокрема Рей «розглянув» наступні кроки щодо відродження біржі та склав перелік потенційних учасників торгів на акції компанії. 

У TON створили інвестфонд на $250 млн для DeFi-проєктів

Команда проєкту TON створила венчурний фонд на $250 млн для фінансування нових DeFi-проєктів.

Ініціатива отримала назву TON Accelerator. Цього року в межах програми виділять $25 млн на стартапи, які «можуть мати значний вплив на екосистему мережі».

Hotbit оголосила про закриття платформи та перелічила причини

Криптовалютна біржа Hotbit заявила, що «прийшов час попрощатися» і згорнула усі операції на своїй платформі 22 травня о 7:00 за Києвом.

Також на ForkLog UA:

  • майнеру-одинаку вдалося видобути блок біткоїну;
  • у MetaMask спростували чутки про стягування податків з транзакцій;
  • американець приховав свої 12 BTC під час розлучення;
  • Coinbase розпочала рекламну кампанію для просування інтересів криптоіндустрії;
  • влада Китаю запустила платформу для розвитку метавсесвіту.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK