Ілон Маск залишить посаду CEO Twitter, а До Квона випустили з тюрми під заставу

Ми зібрали найважливіші події, які сталися в криптоіндустрії, в одному тижневому дайджесті.

Україна співпрацює зі США та Chainalysis для відстеження цифрових активів росіян

Представники відділу кримінальних розслідувань IRS разом правоохоронцями України відстежують цифрові активи росіян, які обходять міжнародні санкції, передає Bloomberg. 

Завдяки податковому агентству українські слідчі мають доступ до інструментів аналітичної платформи Chainalysis. Також американські фахівці проводять онлайн-заняття з відстеження транзакцій у блокчейні, а офлайн-навчання наразі триває у Франкфурті.

Також цього тижня у Chainalysis повідомили, що в період з 12 лютого по 14 березня 2022 року невідомий користувач або група осіб ідентифікували 986 повʼязаних з російськими спецслужбами біткоїн-адрес. 

Ілон Маск оголосив про звільнення з посади CEO Twitter

11 травня мільярдер Ілон Маск повідомив, що знайшов собі заміну на посаду генерального директора Twitter.

Переговори про вступ на посаду веде голова відділу реклами NBCUniversal Лінда Яккаріно.

«Вона приступить до роботи приблизно через 6 тижнів», — написав Маск.

Сам мільярдер обійме посади виконавчого голови та технічного директора. Він не розкрив причини, через які вирішив залишити пост CEO.

За день до цього Маск анонсував появу зашифрованих повідомлень у Twitter.

Новини Binance

ЗМІ: у Binance.US почали вивчати можливості зменшити вплив CZ

CEO і засновник Binance Чанпен Чжао (CZ) вивчає варіанти зменшення свого контрольного пакета акцій в американському підрозділі компанії. Про це з посиланням на власні джерела повідомляє The Information.

Водночас представник біткоїн-біржі Binance заявив, що через тиск на сферу цифрових активів з боку влади США компанії «дуже складно» вести бізнес у країні, тому вона може налагодити відносини із регуляторами Великої Британії.

Окрім того, криптовалютна біржа Binance анонсувала вихід з канадського ринку на тлі регуляторних змін.

ЗМІ: До Квон вийде під заставу €400 000

Співзасновника Terraform Labs До Квон випустять з-під арешту в Чорногорії під заставу у €400 000. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

За їхніми даними, суд погодив вихід Квона та затриманого з ним колишнього фінансового директора Terraform Labs Хон Чан Джуна за аналогічну суму. 

Вони також нібито зобовʼязалися реагувати на всі судові повістки, не переховуватися до закінчення кримінального провадження та знаходитися під домашнім арештом.

СЕО Coinbase заявив про «хрестовий похід» SEC проти криптоіндустрії

Американські регулятори і Конгрес вже дійшли консенсусу щодо необхідності чітких норм для криптоіндустрії, тоді як лише Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) дотримується іншого підходу. Про це заявив голова біржі Coinbase Браян Армстронг.

«SEC тут трохи виділяється. Це свого роду якийсь самотній хрестовий похід голови [Комісії] Гері Генслером. Він з якоїсь причини дотримується недружніх до цифрових активів поглядів», — сказав Армстронг.

Раніше Мін’юст США повідомив, що колишнього продакт-менеджера Coinbase Ішана Ваї відправили за ґрати на два роки у справі щодо інсайдерської торгівлі. 

Біткоїн-біржа Bittrex подала заяву про банкрутство

Криптовалютна біржа Bittrex та декілька її дочірніх компаній подали заяву про банкрутство відповідно до Глави 11 Кодексу США. Про це повідомляє Bloomberg.

Згідно з документами, Bittrex має понад 100 000 кредиторів, активи на суму від $500 млн до $1 млрд та зобов’язання, що оцінюються на понад $500 млн-$1 млрд.

Бенкман-Фрід звернувся до суду з вимогою зняти з нього низку кримінальних звинувачень

Засновник і колишній СЕО біржі FTX Сем Бенкман-Фрід домагається зняття з нього низки звинувачень. Про це свідчать судові документи. 

Зокрема, юристи Бенкмана-Фріда просять відхилити майже всі обвинувачення проти нього, крім змови з метою шахрайства з цінними паперами, товарами та з метою відмивання грошей.

Нагадаємо, Податкова США висунула претензії майже на $44 млрд FTX та повʼязаним компаніям.

В Естонії закрилися майже 400 криптокомпаній

В Естонії фінансовий регулятор FIU дослідив діяльність зареєстрованих криптовалютних компаній. Внаслідок перевірок 389 фірм припинили надавати свої послуги на території країни.

Майже 200 постачальників послуг, пов’язаних з віртуальними активами, добровільно пішли з ринку, а у решти регулятор відкликав ліцензію через невідповідність вимогам, згідно з пресрелізом FIU. Станом на 1 травня 2023 року в Естонії ведуть свою діяльність 100 компаній з фокусом на цифрові активи.

Також на ForkLog UA:

  • «Укрзалізниця» повідомила про використання ChatGPT у роботі;
  • влада Ліхтенштейну припустила ймовірність впровадження біткоїн-платежів;
  • експерти заявили про потенціал криптовалют виступати захистом від інфляції;
  • у Circle підготувалися до можливого дефолту США;
  • розробник Bitcoin Core запропонував «забанити» токени BRC-20 та Ordinals.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK